Zelenskıy ve Biden yeni yardım paketini görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve ABD Başkanı Joe Biden arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşmede ABD tarafından sağlanacak 425 milyon dolarlık yeni yardım paketi ve Zafer Planı ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 11:13
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, 16 Ekim 2024 tarihinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya ile devam eden savaşta Ukrayna'ya sağlanan ve sağlanması planlanan destekler ele alındı.

ABD'DEN 425 MİLYON DOLARLIK YARDIM PAKETİ

ABD Başkanı Joe Biden, görev süresinin geri kalanında Ukrayna'ya sağlanan güvenlik yardımlarını artıracağını belirtti. Ayrıca Biden, Ukrayna için ek hava savunma kabiliyeti, havadan yere mühimmat, zırhlı araçlar ve Ukrayna'nın acil ihtiyaçlarını karşılamak için kritik mühimmat içeren 425 milyon dolarlık bir güvenlik yardım paketi sağlayacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, sağlanan bu yardımdan dolayı Biden'a teşekkürlerini sundu.

Zelenskıy, gerçekleşen görüşmede ABD ile ortak silah üretiminin geliştirilmesi olasılığının değerlendirilmesini önerdi. Görüşmede ayrıca Ukraynalı askerler için ilave eğitimin önemi de ele alındı. 

ZAFER PLANI ELE ALINDI

Görüşmeyle ilgili detaylı bilgileri resmî hesaplarından duyuran Zelenskıy, şu ifadeleri kullandı:

Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun Ramstein formatında yapılacak çevrim içi toplantısına özellikle dikkat çekildi. Başkan Biden'a bugün Ukrayna Parlamentosunda yaptığım ve Zafer Planı'nın parlamentodaki tüm parti ve gruplardan güçlü destek aldığı konuşma hakkında bilgi verdim. Yarın Avrupa Konseyi toplantısında bu planı AB'li ortaklarımıza sunacağım. Barış Formülü'nün uygulanması için ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Rusya'yı iyi diplomasi kullanmaya zorlamak üzere Ukrayna'nın konumunu güçlendirmesine yardımcı olma konusundaki istekliliği için ABD'ye teşekkür ediyoruz.

ZELENSKIY, UKRAYNA PARLAMENTOSUNA ZAFER PLANI'NI SUNDU

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 16 Ekim 2024 tarihinde Ukrayna Parlamentosu Genel Kuruluna Zafer Planı’nı sundu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Zafer Planı’nın birincisinin jeopolitik, ikincisi ve üçüncüsünün askerî, dördüncüsünün ekonomik ve beşincisinin güvenlik alanında olmak üzere 5 maddeden ve 3 gizli ekten oluştuğunu belirtti.