Zelenskıy: Ukrayna'da bir gecede 9 milyona yakın insan elektriksiz kaldı

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın sivil altyapısını sürekli bombalıyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, elektrik enerjisi sorununun halen devam ettiğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2022 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2022 12:28
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, 10 Ekim 2022'de Ukrayna'nın enerji sistemine saldırmak için insansız hava araçları ve füzeler kullandı. Bu süre zarfından bugüne, Ukrayna'nın enerji altyapısının önemli bir bölümü tahrip edildi. Bu nedenle, Ukrayna'da hem planlı hem de acil durum kesintileri yaşanmaya devam ediyor.

UKRAYNA'DA BİR GECEDE 9 MİLYONA YAKIN İNSAN ELEKTRİKSİZ KALDI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, elektrik kesintilerinin azalmasına rağmen Ukrayna'nın enerji sisteminin açık vermeye devam ettiğini söyledi. Zelenskıy, 24 ve 25 Aralık hafta sonu tatillerinde daha istikrarlı bir elektrik arzı sağlayabilen enerji şirketlerinin çalışanlarına şükranlarını dile getirdi. 26 Aralık 2022 tarihinde yaptığı açıklamada Zelenskıy, hala eksiklilklerin olduğunu dile getirirken, bir gecede 9 milyon kişinin elektriğinin kesildiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna'nın enerji tesislerinde meydana gelen aksamalarla ilgili yetkililerle bir araya geldi. Yapılan toplantıda önümüzdeki sene aşılması gereken tehlikelerin olduğu ve buna karşı önlem alındığı bildirildi.