Zelenskıy: Tüm bölge askeri komiserlerini görevden alıyoruz

Ukrayna’nın farklı bölgelerinde bir dizi askeri komiserin yolsuzluk yaptığı ortaya çıktıktan sonra Ukrayna yönetimi, mevcut tüm bölgesel askeri komiserleri görevden alma kararı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2023 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2023 16:57
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi, bugün bölgesel askere alma ve sosyal destek merkezlerinin teftişine ilişkin toplantı gerçekleştirdi. Toplantının sonuçlarını değerlendiren Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyinin ülke genelinde tüm bölgesel askeri komiserleri görevden almaya karar verdiğini duyurdu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, sosyal medya üzerinden yayımladığı video açıklamada bugün düzenlenen Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısının sonuçlarını değerlendirdi. Açıklamada Zelenskıy, “Kararımız; tüm bölgesel askeri komiserleri görevden alıyoruz. Bu sistem, savaşın tam olarak ne olduğunu ve savaş zamanında açgözlülüğün ve rüşvetin neden vatana ihanet olduğunu bilen insanlar tarafından yönetilmelidir" dedi.

GÖREVDEN ALINAN KİŞİLERİN YERİNE CEPHEDE BULUNAN ASKERLER ATANACAK

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, cephede bulunarak savaşı kendi gözleriyle görmüş veya çatışmalarda aldıkları yaralanmalar nedeniyle cepheye dönemeyen askerlerin bölgesel askeri komiser olarak göreve geleceklerini duyurdu. Yeni bölgesel askeri komiserlerin atanmasına ilişkin Zelenskıy ayrıca şu açıklamayı yaptı:

“Kararı Genelkurmay Başkanı Zalujnıy uygulayacak. Yeni bölgesel askeri komiserler atanmadan önce Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) her adayı denetleyecek.”

SAVAŞ DEVAM EDERKEN BÖLGESEL ASKERİ KOMİSERLERİN YOLSUZLUKLARI ÜLKEYİ SARSTI

Ukrainska Pravda gazetesinin muhabiri Mıhaylo Tkaç, geçen haziran ayında Odesa Bölge Askeri Komiserinin yolsuzluklarını ifşa eden bir araştırma yayımladı. Araştırma, Ukrayna’da büyük tepki uyandırdı. Haber yayımlandıktan sonra Halkın Hizmetkarı Partisi Başkanı David Arahamiya, kolluk kuvvetlerine tüm bölgelerdeki askeri komiteleri teftiş etme çağrısında bulundu.

Daha sonra farklı bölgelerden de benzer yolsuzluklar konusunda bilgiler gelmeye başladı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 23 Temmuz 2023'te düzenlenen toplantıda, Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı General Pavliuk başkanlığında, kolluk kuvvetleri ve Yolsuzlukla Mücadele Ajansı temsilcilerinin katılımıyla ülkenin tüm bölgelerindeki askeri komiserleri teftiş etmek özel bir komisyon oluşturma talimatı verdi.