Zelenskıy: Savaş yavaş yavaş Rusya topraklarına dönüyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya'nın saldırganlığının iflas ettiğini ve savaşın Rusya topraklarına dönmeye başladığını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2023 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2023 10:02
https://www.qha.com.tr/

Rus saldırıları altındaki Ukrayna haziran ayında başlattığı taarruza hız kesmeden devam ediyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün cephedeki son duruma ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirme yaptı.

"RUS SALDIRGANLIĞI İFLAS EDİYOR"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Rus saldırganlığının iflas ettiğini vurguladığı mesajında, "Bugün, Rus yönetiminin, 1 ya da 2 hafta sürmesini beklediği sözde özel askeri operasyonunun 522. günü. Ukrayna, giderek güçleniyor. Savaş, yavaş yavaş Rusya topraklarına, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine dönüyor ve bu kaçınılmaz, doğal ve adil bir süreçtir" ifadelerini kullandı. 

Rusya Savunma Bakanlığı dün Ukrayna'nın Moskova'ya insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırdığını ve bu saldırının Rusya tarafından engellendiğini duyurmuştu. Ayrıca, son dönemde işgal altındaki Kırım'daki Rus askeri üslerinde patlamalar yaşanıyor. Bu patlamalar, Kırım'daki işgalcileri yarımadadan kaçırıyor.

PATLAMALAR, İNSANLARI KIRIM'DAN KAÇIRIYOR!

Kırım'ın birçok bölgesinde işgalcilere ait tesislerde patlama meydana gelirken, işgalci yönetim buna karşı önlem almak için yasaklar getiriyor. 

KrımSOS Analisti Yevgeniy Yaroşenko, geçen hafta Kırım'da askeri üslerde meydana gelen patlamaların, işgalcilerin güvenlik merkezli propagandasını kırdığını söyledi. Yaroşenko, "Kırım'da her ay yaşanan patlamalar nedeniyle işgalciler, halkı durumun kontrol altında olduğu konusunda inandırmakta zorlanıyor. Kırım'ın tehlikede olmadığına ikna etmekte giderek zorlanıyorlar. Geçen hafta yaşananlar, her şeyi kontrol eden ideolojik propaganda makinesinin sonunda bozulduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Yaroşenko, Rus işgali altındaki Kırım’da şu anda büyük bir belirsizlik yaşandığını kaydetti. Yaşanan patlamaların yarattığı güvenlik tehdidine dikkat çeken Yaroşenko, bu durumun insanları yarımadadan kaçırdığını vurguladı.