Zelenskıy: Rusya, Ukrayna'ya karşı şimdiden 5 binden fazla füze kullandı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya’nın başlattığı geniş çaplı saldırının başından bu yana Ukrayna’ya attığı füzelere dair açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2023 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2023 10:43
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya’nın 24 Şubat 2022’den bu yana Ukrayna’ya 5 binden fazla füze ateşlediğini ve binden fazla kamikaze SİHA kullandığını bildirdi.

Amerikan Girişim Enstitüsü Dünya Forumuna (American Enterprise Institute World Forum) çevrimiçi katılarak konuşma yapan Zelenskıy, işgalci Rusya’nın başlattığı savaşın binlerce Ukraynalının hayatını parçaladığını belirterek, "Her gün Ukrayna'nın başlatmadığı bir savaşta oğullarımızı ve kızlarımızı kaybediyoruz. Bu kişiler sanatçı veya politikacı, girişimci veya gazeteci, bilim adamı veya diplomat olabilirlerdi. İstedikleri her şey olabilirlerdi! Ve en önemlisi Rusya saldırmasaydı hayatta olurlardı." dedi.

ZELENSKIY: RUSYA, UKRAYNA’YI YOK ETMEK VE KAYNAKLARINA EL KOYMAK İSTİYOR

Rusya’nın ana amacının Ukrayna’yı, kimliğini ve kültürünü yok etmek, toprak ve kaynaklarını çalmak olduğunu vurgulayan Zelenskıy, “Şimdiden beş binden fazla Rus füzesi, öncelikle İran yapımı olmak üzere binden fazla ölümcül SİHA, Rusya tarafından şehirlerimize karşı kullanıldı. Yüzlerce okulumuz yok edildi. İşgalciler binlerce kitabımızı yaktı. Öğretmen ve yerel yönetim temsilcileri kurşuna dizildi. Anne babalarından binlerce çocuk çalındı ve Rusya’ya kaçırıldı. Ukraynalı kadınlar, erkekler ve çocuklar cinsel suçlar da dahil olmak üzere Rus askerleri tarafından taciz edildi.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, konuşmasında Rus işgal güçleri Ukrayna topraklarından çıkana kadar ve saldırılara son verene kadar Ukrayna’nın işgalcilere karşı savaşmaya devam edeceğini vurguladı.