Zelenskıy, Rusların infaz ettiği askeri Ukrayna Kahramanı ilan etti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, işgalci Rusya tarafından kurşuna dizilen 1980 doğumlu Oleksandr Matsiyevskıy'a Ukrayna Kahramanı unvanı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2023 11:45
https://www.qha.com.tr/

Rus askerleri Ukrayna’da savaş suçu işlemeye devam ediyor. İşgalcilerin esir aldıkları Ukrayna askerini kurşuna dizdiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusların infaz ettiği askere "Ukrayna Kahramanı" unvanı verdi.

Ukrayna Bölgesel Savunma Kuvvetleri Kuzey (Pivniç) Bölge Komutanlığı, işgalci Rus askerlerin esir aldıktan sonra acımasızca infaz ettiği sırada son sözü "Yaşasın Ukrayna" olan Ukraynalı askerin kimliğine dair 9 Mart 2023 tarihinde açıklama yaptı. Açıklamada, işgalciler tarafından kurşuna dizilen silahsız askerin 1980 doğumlu Oleksandr Matsiyevskıy olduğu belirtildi.

RUSLARIN İNFAZ ETTİĞİ ASKERE UKRAYNA KAHRAMANI UNVANI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 12 Mart 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, işgalci Rus ordusu tarafından infaz edilen Ukraynalı asker Oleksandr Matsiyevskıy'ı "Ukrayna Kahramanı" ilan etti.

Zelenskıy, “Bugün bir asker olan Oleksandr Matsiyevskıy'a Ukrayna Kahramanı unvanını verdim. Tüm Ukraynalıların tanıyacağı bir adam. Sonsuza kadar hatırlanacak bir adam. Cesaretiyle ve Ukrayna'ya olan güveniyle…” açıklamasını yaptı.

???? Rusların esir alıp infaz ettiği Ukraynalı askerin son sözleri: "Yaşasın Ukrayna!" ???? https://t.co/owS6QU6BeR pic.twitter.com/UOVGF1uQ05

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) March 6, 2023