Zelenskıy, Rus yanlısı isimlerin yaptırımlarını uzatan kararnameyi imzaladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rus kişi ve kurumlarla iş birliği yapan 3 kişinin yaptırım kararlarının 10 yıl daha uzatılmasına karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 15:17
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi'nin aldığı, Rus kişi ve kurumlarla iş birliği yapan tüzel kişilere yönelik yaptırım kararlarının 10 yıl kadar uzatılmasına imza attı. İlgili kararname 21 Ağustos 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yayımlandı.

RUS DESTEKÇİLERİN YAPTIRIMLARI 10 YIL DAHA UZADI

Bu kapsamda sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin lideri Denıs Puşılin (Denys Pushilin), "Strana.ua" internet yayını kurucusu İgor Gurjva (Igor Guzhva) ve Rus yanlısı blog yazarı Anatoliy Şariy'nin (Anatoly Shariy) yaptırımları 10 yıl daha uzatıldı. Rus yanlısı bu kişiler Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi'nin kararıyla Ağustos 2021 ylında yaptırıma tabi tutulmuştu. Ayrıca Ukrayna mahkemesi, Rusya destekli ayrılıkçılar tarafından yasa dışı olarak oluşturulan sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri, vatan haini Denis Puşilin hakkında gıyaben 15 yıl hapis cezası vermişti.