Zelenskıy: Rus teröristler, küresel gıda güvenliğini vurdu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya'nın Ukrayna'daki tahıl depolarına ve limanlarına saldırılarını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2023 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2023 16:00
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dün gece saatlerinde Rusya'nın Ukrayna'daki liman ve tahıl depolarına saldırıları hakkında değerlendirme yaptı. Ukrayna askerlerinin çok sayıda Şahid tipi insansız hava aracı (İHA) düşürdüğünü dile getiren Zelenskıy, "Yine bir savaş gecesi... Mevcut güçlerimizin azamisiyle kendimizi savunuyoruz. Birçok Şahid İHA'sı düşürüldü. Neyse ki can kaybı olmadı" dedi.

"RUSYA DURDURULABİLİR VE DURDURULMALIDIR"

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "En önemlisi ülkenin güneyinde. Rus teröristler; yine limanları, tahılları ve küresel gıda güvenliğini vurdu. Tüm operasyonel hizmetlerimiz etkili bir şekilde çalıştı. Dünya buna yanıt vermeli. Sivil limanlar hedef alındığında, teröristler asansörleri bile kasten yok ettiğinde; bu durum herkes için bir tehdittir. Rusya durdurulabilir ve durdurulmalıdır" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA, ODESA LİMANI'NI VURDU

İşgalci Rusya, bu sabah Ukrayna tahıl deposunun olduğu Odesa Limanı'na saldırdı. Odesa Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper, saldırının sonucunda 3 tahıl deposunun zarar gördüğünü söyledi. Ayrıca Ukrayna'nın Tahıl Koridoru Anlaşması'nın devamlılığı için işaret ettiği Tuna Nehri üzerinde Rusya'ya ait İHA'ların uçtuğu belirtildi.