Zelenskıy: Putin ile diyalog artık anlamsız

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile diyalog kurmanın artık bir anlamı olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 20:45
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 20:45
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), 27 Ağustos 2024 tarihinde düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana yürüttüğü topyekûn işgal girişimi ve gündeme ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu.

"PUTİN'LE DİYALOG BOŞ VE ANLAMSIZDIR"

Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, saldırgan devletin liderinin Ukrayna'ya karşı yürütülen savaşı diplomatik yollarla sona erdirmek istememesi nedeniyle bu aşamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile diyaloğun hiçbir anlam ifade etmediğini belirtti.

Volodımır Zelenskıy konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

Putin'le uzlaşma olmaz ve Putin'le diyalog boş ve anlamsızdır. Çünkü savaşın diplomatik yollarla sona ermesini istemiyor. Savaşı diplomatik olarak bitirmeye hazır görünüyor ama aynı zamanda topraklarımızın yüzde 30'unu ona vermemiz gerekiyor.

PESKOV'DAN MÜZAKERE AÇIKLAMASI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 26 Ağustos'ta Ukrayna ile müzakereler konusunun şu anda önemini yitirdiğini, temaslarla ilgili haberlerin doğru olmadığını kaydetmişti.