Zelenskıy: Kursk bölgesinde 92 yerleşim yeri Ukrayna'nın kontrolünde

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenskiy), sınır ötesi operasyonunun devam ettiği Kursk bölgesinde bin 250 kilometrekare alanının Ukrayna ordusu tarafından kontrol edildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 12:29
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenskiy), Rusya’nın Kursk bölgesindeki 92 yerleşim yerinin Ukrayna ordusu kontrolü altında bulunduğunu duyurdu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen yabancı diplomatik kurumlarının başkanlarının yıllık toplantısına dün konuşan Cumhurbaşkanı Zelenskıy, “Ukrayna askerleri Kursk bölgesinin belirli bölgelerinde savunma operasyonunu sürdürüyor. Bugün güçlerimiz düşman topraklarındaki bin 250 kilometrekareden fazla alanı ve 92 yerleşim yerini kontrol ediyor. Mevzilleri güçlendirmeye, belirli alanları istikrara kavuşturmaya ve  Ukrayna için esir takas fonunu yenilemeye devam ediyoruz. Genel olarak bu operasyon Ukraynalıları Rus esaretinden kurtarma sürecine en büyük yatırımı haline geldi. Şimdiye kadar bu operasyon en fazla sayıda Rus esirinin ele geçirildiği operasyon haline geldi. Bu önemli bir sonuç.” ifadelerini kullandı.

AMAÇ TAMPON BÖLGESİ OLUŞTURMAKTIR

Daha önce Zelenskıy, Kursk bölgesindeki sınır dışı operasyonunun amacının düşman topraklarında bir tampon bölge oluşturmak olduğunu açıklamıştı.