Zelenskıy: İşgalciler Bahmut’u yok etti, enkaza dönüştürdü

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı geniş çaplı işgal saldırısının son dönemlerdeki en sıcak noktalarından biri Donetsk bölgesinde bulunan Bahmut kenti. Kent, aylardır Rus işgal güçleri tarafından bombalanıyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Bahmut kentinin Rus işgal saldırıları sonucu neredeyse tamamen yok olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2022 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2022 18:56
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna doğusundaki Donetsk bölgesinde ön cephede yer alan Bahmut kenti yakınlarında son dönemlerde en yoğun çatışmalar yaşanıyor. Bahmut yönündeki aktif çatışmalar Mayıs 2022’den bu yana devam ediyor. Kremlin kontrolündeki propaganda haber ajansları, Rus ordusunun şehre girdiği konusunda birkaç kez haber yaptı. Ancak kent, Ukrayna ordusunun kontrolü altında kalmaya devam ediyor.

İŞGACİLER BAHMUT KENTİNİ YOK ETTİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Telegram dün hesabından paylaştığı görüntülü mesajda, Donbas’ın kilit ilçeleri olan Bahmut, Soledar, Maryinka ve Kreminna’daki cephe hattında durumun çok zor olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, şunları kaydetti:

“Bu bölgelerde artık uzun bir süredir ateşin ve merminin hasar vermediği bir yer kalmadı. İşgalciler, Bahmut kentini fiilen yok etti, onu yanmış enkaza dönüştürdü.”