Zelenskıy ile Stoltenberg Vilnius Zirvesi öncesinde görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yapılacak NATO Zirvesi öncesinde telefon görüşmesi yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2023 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2023 16:26
https://www.qha.com.tr/

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in 30 Eylül 2023 tarihinde dolacak olan görev süresi dün bir kez daha uzatıldı. Stoltenberg, 1 Ekim 2024'e kadar genel sekreterlik görevine devam edecek. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Genel Sekreter Stoltenberg dün telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Stoltenberg'i tebrik etti. Ayrıca Zelenskıy, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya desteği için Stoltenberg'e teşekkür ederek, "Şimdi daha somut adımlar atma zamanı" vurgusu yaptı.

ZELENSKIY İLE STOLTENBERG VİLNİUS ZİRVESİ ÖNCESİNDE GÖRÜŞTÜ

Telefon görüşmesinde ikilinin, Vilnius Zirvesi öncesinde Wagner isyanı işaret edilerek "Rusya içindeki son olayları" değerlendirdikleri belirtildi. Stoltenberg sosyal medya paylaşımında, "Başkanla (Zelenskıy) Ukrayna'daki son gelişmeler ve NATO Zirvesi hazırlıklarımız hakkında çok güzel konuştuk. Vilnius'ta müttefikler; uzun vadeli desteği artırmak, siyasi bağlarımızı yükseltmek ve Ukrayna'yı NATO'ya yaklaştırmak için kararlar alacaklar" bilgisini paylaştı.

Very good conversation with President @ZelenskyyUa on the latest developments in #Ukraine, and our preparations for the #NATOSummit. In Vilnius, Allies will take decisions to step up support for the long haul, upgrade our political ties, and bring Ukraine closer to #NATO.

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) July 4, 2023

NATO çatısı altında 11-12 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak Vilnius Zirvesi'nde gündem Ukrayna olacak. NATO üyesi ülkeler, Ukrayna'ya askeri eğitim, silah yardımı gibi pek çok konuda yeni çalışmalar sunacak.