Zelenskıy ile Aliyev, Moldova'da bir araya geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Moldova'da bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2023 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2023 13:45
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Zirvesi için bulundukları Moldova'da görüştü. Ukrayna ile Azerbaycan arasındaki ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmede, Aliyev'in Ocak 2022'de Ukrayna'ya düzenlediği ziyaretteki konular müzakere edildi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Moldova'daki görüşmede İngilizce selamlaşması dikkatlerden kaçmadı.

AZERBAYCAN, UKRAYNA'YA YENİ BÜYÜKELÇİ ATADI

Aliyev, Azerbaycan ile Ukrayna arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesinden duyulan memnuniyeti dile getirirken; Ukrayna'ya yeni büyükelçi atadıklarını ve bu diplomatın yakında göreve başlayacağını kaydetti.

ZELENSKIY, ALİYEV'E TEŞEKKÜR ETTİ

Azerbaycan'ın Ukrayna'ya yaptığı insani yardımlar ve Ukraynalı çocuklar için Azerbaycan'a düzenlenen ziyaret nedeniyle Aliyev'e teşekkür eden Zelenskıy, bunu takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Öte yandan Zelenskıy ve Aliyev, hem Ukrayna hem de Azerbaycan'ın uluslararası kabul görmüş sınırları içerisinde toprak bütünlüğüne ve egemenliğine dikkat çekti.