Zelenskıy dünyanın önde gelen savunma şirketi başkanlarıyla buluştu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dünyanın önde gelen savunma şirketlerinin başkanları ve üst düzey yöneticileriyle görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 17:10
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodymyr Zelenski), İkinci Uluslararası Savunma Sanayi Forumu çerçevesinde dünyanın önde gelen savunma şirketlerinin başkanları ve üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

"UKRAYNA'NIN SAVUNMA ÜRETİMİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTI"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, dünyanın önde gelen savunma şirketlerinin başkanları ve üst düzey yöneticileriyle kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdiğini aktardı.

Kıyiv’de düzenlenen İkinci Uluslararası Savunma Sanayi Forumu'na 30 ülke ve 300 şirket temsilcisinin katıldığını kaydeden Zelenskıy, “Savunma sektörümüzü güçlendirmek için iş birliğini genişletmeyi görüştük. Geniş çaplı işgalin başlangıcından bu yana Ukrayna'nın savunma üretimi önemli ölçüde arttı. Daha fazla büyüme için yabancı uzmanların deneyimine, tedarik zincirlerine ve teknolojiye erişime ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Görüşmede Zelenskıy dünyanın önde gelen savunma şirketlerinin liderlerine Ukraynalılara verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.