Zelenskıy doğruladı: Kuzey Kore askerleri Rus ordusunda savaşa katılıyor!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Kuzey Koreli binlerce askerin Rus ordusunda çatışmaya katıldığı haberlerini doğruladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 16:13
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna istihbarat uzmanlarına dayandırılan bilgilere göre Vladimir Putin idaresindeki işgalci Rusya'nın Kuzey Kore ile gerçekleştirdiği savunma alanındaki iş birliği kapsamında, binlerce Kuzey Koreli askerin Rus ordusunda eğitim gördüğü duyurulmuştu. Ukraynalı istihbarat uzmanları, Rus ordusunda 3 bine yakın Kuzey Koreli personelin bulunduğu özel bir taburun kurulduğunu da bildirmişti.

KUZEY KORELİ BİNLERCE ASKER RUS ORDUSUNDA!

Ukrayna'da geniş yankı uyandıran bu iddialar, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy tarafından doğrulandı. Ukrayna Parlamentosunun Genel Kurulunda bugün konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Zelenskıy, istihbarat servislerinin verdiği bilgilerin doğru olduğunu, buna bağlı olarak Kuzey Koreli askerlerin Rus ordusunda Ukrayna'ya karşı savaştığını belirtti.

Zelenskıy, "İstihbaratımız Kuzey Kore'den Rusya'ya sadece silah transferini değil, aynı zamanda insan transferini de kayıt altına alıyor. Bunlar savaşta öldürülen Rusların yerine geçecek Rus fabrikalarındaki işçiler. Aslında bu, Ukrayna'ya karşı savaşta Rusya'nın yanında ikinci bir devletin katılımıdır." değerlendirmesinde bulundu. 

Kremlin ise söz konusu bilgiyi yalanlamıştı. Ancak ilk belirlemeleri kamuoyuna yansıtan ABD merkezli basın servisi Washington Post, Kuzey Koreli binlerce askerin Buryansk ve Kusrk bölgesinde eğitim aldığını ve bu askerlerin 2025 yılında Ukrayna'ya karşı savaşma ihtimalinin olduğunu duyurmuştu.