Zelenskıy’den Biden’a teşekkür mesajı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), ABD Başkanı Joe Biden'a Ukrayna'nın özgürlük mücadelesine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 10:20
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesinin ardından açıklama yaptı. Zelenskıy, Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya yönelik başlattığı topyekun işgal girişiminden bu yana destekleri için Biden’a teşekkür etti.

“ZOR AMA GÜÇLÜ KARARINA SAYGI DUYUYORUZ”

Zelenskıy, 22 Temmuz 2024 tarihinde yaptığı açıklamada "Son yıllarda pek çok güçlü karar alındı ​​ve bunlar Başkan Biden'ın zorlu zamanlara tepki olarak attığı cesur adımlar olarak hatırlanacak. Bugün onun zor ama güçlü kararına saygı duyuyoruz." dedi.

Başkan Biden'ın liderliğine her zaman minnettar olacaklarını dile getiren Zelenskıy, “Tarihin en dramatik anında ülkemize destek verdi, Putin'in ülkemizi işgal etmesini engellememize yardım etti ve bu korkunç savaş boyunca da bizi desteklemeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

ABD LİDERLİĞİNİN DEVAM ETMESİNİ UMUYORUZ

Açıklamada Zelenskıy, Ukrayna'daki ve tüm Avrupa'daki mevcut duruma dikkat çekti ve ABD liderliğinin devam ederek Rus saldırganlığının başarıya ulaşmasını önleyeceğini içtenlikle umuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Україна вдячна Президенту Байдену за його непохитну підтримку боротьби нашої країни за свободу, яка разом із сильною двопартійною підтримкою у Сполучених Штатах була й залишається критично важливою. За останні роки було прийнято багато сильних рішень, які запам'ятаються як…

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) July 21, 2024

BİDEN ADAYLIKTAN ÇEKİLEREK HARRİS'E DESTEĞİNİ AÇIKLADI!

ABD kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Partinin adayı olan ve son dönemde sağlık durumunun başkanlığı sürdürmesine izin verip vermeyeceği tartışma konusu olan Joe Biden, adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

Biden, yayımladığı mektupta, "Partimin ve ülkenin çıkarları için en iyisi bu” demişti. Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirmişti.