Zelenskıy: Daha önce hiçbir ülke bu tür karmaşık hava saldırılarını püskürtmedi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, son beş günde terörist devlet Rusya'nın, Ukrayna'ya karşı 300 füze ve 200'den fazla kamikaze SİHA kullandığını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2024 15:48
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, işgalci Rusya’nın dün Ukrayna’ya karşı düzenlediği büyük çaplı hava saldırısını değerlendirerek; işgalcilerin aynı anda hem silahlı insansız hava araçları (SİHA) hem de seyir ve balistik füzeleri ile saldırdığına dikkat çekti. Ukrayna Cumhurbaşkanı, "Hiçbir ülke daha önce bu tür karmaşık hava saldırılarını püskürtmedi" ifadelerini kullandı.

5 GÜNDE 300 FÜZE

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün akşam yayımladığı video hitapta işgalci Rusya’nın füze terörünü sürdürdüğüne dikkat çekerek, "Son birkaç gün içinde, 29 Aralık’tan bu yana, Rusya Ukrayna’ya karşı yaklaşık 300 füze ve 200’dan fazla Şahid tipi SİHA kullandı. Daha önce hiçbir ülke, hem SİHA hem de balistik hava füzeleri dahil farklı tip füzelerin kullanıldığı bu tür karmaşık saldırıları püskürtemedi. Sadece bugün 10 Kinjal (balistik füze) düşürüldü" değerlendirmesini yaptı. Bununla birlikte Zelenskıy, Rusya'nın yoğun hava saldırıları nedeniyle Ukrayna'nın daha fazla hava savunma sistemine ve füzeye ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

5 ÖLÜ, 130 YARALI

Hava saldırısını püskürten Ukraynalı askerlere teşekkür eden Zelenskıy, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “130 kişi yaralandı, hepsine gereken yardım sağlanıyor. Kıyiv, Harkiv, Zaporijjya, zarar gören tüm yerleşim yerlerinde yardımlar sağlanıyor. Halihazırda saldırıda toplamda 5 kişinin hayatını kaybettiği biliniyor. Yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

RUSYA DÜN TOPLAMDA 99 FÜZE ATEŞLEDİ

Ukrayna Başkomutanı Valeriy Zalujnıy, 2 Ocak 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, işgalci Rus ordusunun Ukrayna’ya karşı toplamda 99 füze kullandığını aktararak, Ukrayna ordusunun 10 adet Kinjal tipi balistik hava füzesi, 59 adet Kh-101 / Kh-555/ Kh-55 tipi seyir füzesi ve 3 adet Kalibr tipi seyir füzesi düşürdüğünü bildirdi. Füzelerin 60'tan fazlası Kıyiv üzerinde ve yakınlarında düşürüldü.

İşgalci Rusya'dan Kıyiv'e füze saldırısıhttps://t.co/VdQzEQmisd pic.twitter.com/zXoHkYDxVG

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) January 2, 2024