Zelenskıy, Çeçen yüksek devlet nişanı ve Cahar Dudayev nişanını teslim aldı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti tarafından Cahar Dudayev ve yüksek devlet nişanına layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2023 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2023 18:46
https://www.qha.com.tr/

Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti, Putin Rusyası’nın Ukrayna’da gerçekleştirdiği işgal girişimi ve saldırılar karşısında vatan mücadelesi veren Ukrayna halkı adına Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’e yüksek devlet nişanı Koman Siy (Ulusun Onuru) ve Cahar Dudayev Nişanı verileceğini duyurmuştu.13 Nisan 2023 tarihinde, Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti tarafından en yüksek devlet ödülü olan Koman Siy ve Cahar Dudayev madalyaları, Zelenskıy'e takdim edildi.

Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti, Volodımır Zelenskıy’ı tüm dünyada özgürlük ve demokrasi uğruna gösterdiği üstün erdemler, özverili eylemler ve Çeçen halkına göstermiş olduğu yardımlar dolayısıyla ödüllendirdiğini duyurdu.

Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Başbakanı Ahmed Zakayev tarafından 27 Kasım 2022 tarihinde imzalanan kararda, Zelenskıy için "Siyasi kararlılığı ve anavatanına olan sadakati, Rusya ve onun kana susamış canavarları şeklindeki baş düşmanın yaklaşan tehdidi karşısında Ukrayna halkını birleştirmeyi başardı" ifadeleri kullanıldı.

Ödüller, Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kırılo Budanov tarafından bizzat Volodımır Zelenskıy’a takdim edildi.