Zelenskıy: Bahmut'u teslim etmeyeceğiz

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna ordusunun Bahmut’tan çekilmeyeceğini vurguladı ve işgalci Rusya'ya gözdağı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2023 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2023 20:42
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna birliklerinin Donetsk bölgesindeki Bahmut kentinden çekilmeyeceğini dile getirdi.

Bölgedeki Bahmut şehrini sonuna kadar savunmaya hazır olduklarını belirten Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

"Kimse Bahmut'u teslim etmeyecek. Elimizden geldiğince mücadele edeceğiz. Bahmut'u kalemiz olarak görüyoruz. Orada hayatını kaybeden askerlerini kahraman olarak görüyoruz. Silahların, özellikle uzun menzilli silahların gönderimi hızlandırılırsa, sadece Bahmut'u elimizde tutmakla kalmayacağız 2014'den beri işgal altında bulunan Donbas'ı da özgürleştirmeye başlayacağız"

“HER ŞEY BİZİM ELİMİZDE”

Zelenskıy, savaşın sürdüğü ülkesinin uluslararası yardımlara ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, "Her şey bizim elimizde. Biz hazırız, umarım siz de hazırsınız" diye konuştu.

"UKRAYNA BİRLİKLERİ BAHMUT’TAN ÇEKİLECEK" İDDİASI

Daha önce, Estonya Savunma Kuvvetleri İstihbarat Merkezi komutanı, Albay Margo Grosberg, Ukrayna birliklerinin Bahmut'u tutarak yeni savunma hatları oluşturmak için zaman kazandığını, bu nedenle yakın gelecekte şehri terk etmelerinin muhtemel olduğunu ifade etmişti.