Zelenskıy: ABD'nin taahhüt ettiği askerî yardımlar gecikiyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ABD'nin taahhüt ettiği askerî yardım paketlerinin gecikmesinin cephede olumsuz bir etki yarattığını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 09:29
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) 14 Eylül 2024 tarihinde yaptığı konuşmada ABD'nin vaatleri hakkında değerlendirmede bulundu. 

"GECİKME, CEPHEDE OLUMSUZ SONUÇLANIYOR"

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ABD'nin taahhüt ettiği askerî yardım paketlerinin Ukraynalı askerlere geç ulaştığını belirterek, desteğin geciktiğini söyledi. Söz konusu durumun Ukrayna cephesinde olumsuz bir etki yarattığını vurgulayan Zelenskıy, "Herkesin, özellikle de ABD'nin anlaşmalarımızı bir an önce uygulaması kritik önem taşıyor. Bunun cephede de hissedilmesi gerekiyor. Askerî yardım paketlerindeki her gecikmenin cephede olumsuz sonuçları oluyor. Gerçekten zamanında ve hızlı teslimatın olumlu sonuçları var." değerlendirmesinde bulundu. 

Zelenskıy bu bağlamda ABD'li kongre üyeleriyle yapılan toplantılarda Ukrayna'nın ihtiyaçlarının konuşulduğunu ve bunun büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

ABD'DEN EYLÜL AYI SONUNDA YENİ YARDIM PAKETİ

Öte yandan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Ukrayna'ya sağlanması planlanan askerî yardım paketinin geciktiğini kabul ederek, eylül ayının sonunda yeni bir askerî yardım paketinin gönderileceğini duyurdu. Sullivan, "Ukrayna'nın karşı karşıya olduğu durum göz önüne alındığında, daha fazlasını ve daha iyisini yapmamız gerekiyor." dedi.