Zelenskıy, AB'nin Ukrayna kararını yorumladı: Ukrayna ve tüm Avrupa için bir zafer

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Avrupa Birliği Konseyinin almış olduğu Ukrayna ve Moldova'nın katılım müzakerelerinin başlatılması kararı hakkında "Bu Ukrayna için bir zaferdir." değerlendirmesini yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 22:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 22:38
https://www.qha.com.tr/

Avrupa Birliğinin (AB) Brüksel'deki zirvesinde, Ukrayna ve Moldova'nın katılım müzakerelerinin başlatılması kararı alındı. Kararı, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel duyurdu.

"MOTİVE EDEN, İLHAM VEREN VE GÜÇLENDİREN BİR ZAFER"

Alınan kararın ardından resmî sosyal medya hesabı aracılığı ile açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, kararın Ukrayna açısından büyük bir zafer olduğunu vurguladı. Zelenskıy, "Bu Ukrayna için bir zaferdir. Tüm Avrupa için bir zafer. Motive eden, ilham veren ve güçlendiren bir zafer" ifadelerini kullandı.

"TARİH, ÖZGÜRLÜK İÇİN SAVAŞMAKTAN YORULMAYANLAR TARAFINDAN YAZILIR"

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Ukrayna ve Moldova ile AB'ye katılım müzakerelerinin başlatılmasına ilişkin AB Konseyi kararı kabul edildi. Bunun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Bu gün her Ukraynalıyı tebrik ediyorum. Moldova'yı da bizzat tebrik ediyorum. Tarih, özgürlük için savaşmaktan yorulmayanlar tarafından yazılır" değerlendirmesinde bulundu.

The #EUCO decision to open EU accession negotiations with Ukraine and Moldova has been adopted.   I thank everyone who worked for this to happen and everyone who helped. I congratulate every Ukrainian on this day.   I also congratulate Moldova and personally @SanduMaiamd.…

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) December 14, 2023