Yalta Avrupa Strateji Forumu'nda Ukrayna müttefiklerinin desteği ele alındı

Ukrayna'da gerçekleştirilen Yalta Avrupa Strateji Forumu'nda işgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları kapsamında savaştan zaferle çıkmanın yolları tartışıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 17:11
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın Kırım'ı işgali nedeniyle 2014'ten bu yana Ukrayna'da düzenlenen Yalta Avrupa Strateji Forumu'nda bu sene Ukrayna'nın Rus saldırılarını püskürterek, savaştan zaferle çıkmasının yolları masaya yatırıldı.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov 14 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşen foruma ilişkin yaptığı değerlendirmede, modern teknoloji ve Ukrayna müttefiklerinin desteğiyle cephede başarı sağlanacağını kaydetti.

Ukrayna'nın silah üretimi ve savunma kapasitesini artıracağını belirten Umerov, "Yatırım katılımı sağlanırsa, Ukrayna'nın savunma üretim potansiyeli 20 milyar dolara ulaşabilir. Ukrayna askerî teçhizat ve silah üretimini önemli ölçüde artırabilir ancak uluslararası ortakların desteğine ihtiyaç var. Geçen yıl fırsatlarımız 7 milyar dolardı ve 2025 yılına kadar bunu üçe katlayabildik. Ortak girişimler açmaya ve yatırımcıları bizimle çalışmaya davet etmeye hazırız. Bu, sadece Ukrayna'nın savunma kapasitesini değil, aynı zamanda ortaklarımızın dünya güvenliğindeki konumlarını da güçlendirecektir." ifadelerini kullandı. 

Umerov, galibiyetin birlik ve hızlı bir tepki ile gerçekleşebileceğini belirterek, Ukrayna müttefiki ülkelere teşekkür etti.