Umerov: Yakında verilecek kararlar düşmanın hoşuna gitmeyecek

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı General Valeriy Zalujnıy ve Ukrayna Genelkurmay Başkanı Korgeneral Sergiy Şaptala ile birlikte Harkiv bölgesindeki cephe hattını ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 10:59
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı General Valeriy Zalujnıy ve Ukrayna Genelkurmay Başkanı Korgeneral Sergiy Şaptala ile birlikte, Harkiv’e bağlı Kupyansk bölgesindeki Ukrayna ordusuna ait mevzileri ziyaret etti.

Ukrayna Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Hortıtsa Operasyonel ve Stratejik Birlik Grubu Komutanı Oleksandr Sırskıy’ın Ukrayna birliklerinin düşmanın sürekli saldırı girişimlerini püskürttüğü Kupyansk bölgesindeki durum hakkında bilgi verdiği aktarıldı. Açıklamada; Rus işgal güçlerinin bu yönde hiçbir başarı elde edemediği belirtildi.

"DÜŞMAN BUNDAN HOŞLANMAYACAK!"

Görüşmeye dair açıklama yapan Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, “Şu anda bu istikamette (Kupyansk) savaşan birliklerin komutanlarıyla tanışma şerefine eriştim. Durum ve mevcut zorluklar hakkında rapor verildi. Yakın gelecekte kararlar verilecek; düşman bundan hoşlanmayacak.” ifadelerini kullandı.

ISW: RUSYA, KUPYANSK'I IŞGAL ETMEYE ÇALIŞIYOR

ABD merkezli düşünce kuruluşu Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW), Rusya’nın gelen haftalarda Harkiv bölgesinde saldırıya geçerek; Kupyansk kentini yeniden işgal etme çabasına gireceğini aktardı.

UKRAYNA ASKERİ İSTİHBARATI, RUSYA’NIN KUPYANSK YÖNÜNDE GÜÇLERİNİ ARTIRDIĞINI TEYİT ETTİ

Konu ile ilgili açıklama yapan Ukrayna Askeri İstihbaratı Temsilcisi Andriy Yusov, Rusya’nın Kupyansk istikametindeki güçlerini artırdığını ifade etti. Yusov, dolayısıyla Rusya’nın bölgeyi işgal etmek için çaba sarf edeceğini bildirdi.