Umerov: Ukrayna ve Fransa, silah üretiminde iş birliği yapmaya hazır

Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov, Fransa’ya yaptığı resmî ziyaret kapsamında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 13:53
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakanlığından 9 Ekim 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Fransa’ya çalışma ziyareti gerçekleştiren Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov’un Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ile görüştüğü aktarıldı. Görüşmenin ana gündemi Ukrayna’nın savunma kapasitesinin artırılması konusu oldu.

Görüşmede Umerov, Fransız tarafına cephedeki durumu ve Ukrayna askerlerinin acil ihtiyaçları hakkında bilgi verdi. Öte yandan Macron ve Lecornu, Fransa’nın Ukrayna ordusuna ek mühimmat ve silah sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

UKRAYNA'DAN YENİ İŞ BİRLİĞİ TEKLİFİ

Ayrıca, görüşmede Ukrayna'da silah ve mühimmat üretimini öngören yeni bir iş birliği formatının başlatılması da ele alındı. Ukrayna’nın bu tesisler için arazi, izinler ve sözleşmeler sağlayacağını, Fransa’nın ise üretim sürecinin başlatılması için finansman desteğinde bulunacağını belirten Umerov, “Fransız şirketlerinin doğrudan Ukrayna'da silah üretmesini sağlayacak uzun vadeli sözleşmeler başlatmak için çalışıyoruz. Bu, savunma yeteneklerimizi güçlendirecek ve ortaklığımızı pekiştirecektir.” dedi.

Ziyereti kapsamında Rustem Umerov, Emmanuel Macron ve Sebastien Lecornu ile birlikte, Fransa’da eğitim alan Ukrayna askerlerinin bulunduğu merkezi de ziyaret etti. 

Fransa’nın eğitim verdiği Ukrayna askerî birliğine ayrıca zırhlı araçlar, topçu sistemleri, kamyonlar ve diğer gerekli ekipmanlarla önemli destek sağlayacağını belirten Umerov, “Fransız halkına ve Cumhurbaşkanı Macron’a, Savunma Kuvvetlerimizin kabiliyetlerini önemli ölçüde artıran liderlik ve destekleri için içtenlikle teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.