Umerov: Ukrayna'nın ağır silah yeteneklerinin artırılması, ortak güvenliğimizi güçlendirecektir

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, işgalci Rusya'ya karşı Ukrayna'nın galip gelmesi için öncelikle ağır silah potansiyelini güçlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 20:29
https://www.qha.com.tr/

Fransa’nın başkenti Paris’te bugün, Ukrayna'nın ağır silah yeteneklerini artırmak amacıyla gerçekleştirilen Ağır Silah Koalisyonu'nun ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Rusya'ya karşı savaşı kazanmak için ağır silah potansiyelinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, etkinliğe çevrim içi katılarak katılımcılara hitap etti. Bakan Umerov, Rusya'nın gelişmiş bir savunma sanayi altyapısı olduğuna ve Rus ordusunun ateş gücünün ana silahlarından birinin de topçu sistemleri olduğuna dikkat çekti. Bakan Umerov, "Teknolojik üstünlüğümüzü geliştirme, mühimmat üretimimizi artırma ve topçu kabiliyetlerimizi geliştirme konusundaki çabalarımızı devam ettirmeliyiz" dedi.

“UKRAYNA ASKERİ KABİLİYETİNİ ARTIRDI”

Ukrayna’nın askeri kabiliyetini artırdığını belirten Bakan Umerov, “Bunu doğrulayan sonuçlar mevcut. Ukrayna, Rusya’nın Karadeniz Filosunun yüzde 20’sini imha etti. Rusya’nın deniz ve hava üzerindeki kontrolünü yok ettik. 7 bin 400’dan fazla farklı tip füze ve 3 bin 800 Şahid tipi SİHA’ya karşı kendimizi savunduk. 2023 yılının sonunda Ukrayna ordusu bir haftada 5 Rus savaş uçağını düşürdü. Birkaç gün önce düşmana ait A-50 tipi radar uçağını düşürdük" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA ORDUSUNUN ANA SORUNLARINDAN BİRİ: MÜHİMMAT EKSİKLİĞİ

Öte yandan Umerov, savaşın Rusya’nın günlük topçu saldırılarında Ukrayna’dan kat kat üstün olduğunu gösterdiği ifade etti. Umerov, "Cephenin farklı bölgelerinde ve farklı çatışmalarda düşman Ukrayna ordusuna göre 5-10 kat daha fazla top mermisi atıyor. Mühimmat kıtlığı ve mühimmat eksikliği, ordumuzun karşı karşıya olduğu son derece acil bir sorundur. Bu sorunu birlikte çözmenin bir yolunu bulmalıyız. Ukrayna'nın ağır silah yeteneklerinin artırılması ortak güvenliğimizi güçlendirecektir. Bu bize savaş alanında istikrarlı ilerleme kaydetmemiz için çok daha fazla fırsat verecek ve zaferimizi daha da yakınlaştıracaktır" değerlendirmesini yaptı.