Umerov: Rusya, biz onu durdurana kadar saldırganlığını durdurmayacağını kanıtladı

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, işgalci Rusya’nın bu sabah Ukrayna’ya karşı düzenlediği büyük füze saldırısını değerlendirirken, “Terörist devlet, biz durdurana kadar saldırganlığını durdurmayacağını kanıtlıyor.” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 17:09
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, bu sabah farklı tip füzeleri kullanarak Ukrayna’ya karşı büyük füze saldırısı gerçekleştirdi. İşgalcilerin füze saldırısını değerlendiren Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, “Terörist devlet kasıtlı olarak kritik altyapı tesisleri ile yerleşim bölgelerini hedef almakta ve Rusya'nın biz onu durdurana kadar saldırganlığını durdurmayacağını kanıtlıyor. ifadelerini kullandı.

Rusya, 2 Ocak sabah saatlerinde farklı tipte yaklaşık 100 füze ile Ukrayna’ya saldırdı. İşgalciler kritik altyapı tesislerini ve yerleşim bölgelerini hedef aldı. Saldırılarda birçok insan zarar gördü.

RUSYA TOPLAMDA 99 FÜZE KULLANDI

Ukrayna Başkomutanı Valeriy Zalujnıy, yaptığı açıklamada işgalci Rus ordusunun Ukrayna’ya karşı toplamda 99 füze kullandığını aktararak, Ukrayna ordusunun 10 adet Kinjal tipi balistik hava füzesi, 59 adet Kh-101 / Kh-555/ Kh-55 tipi seyir füzesi ve 3 adet Kalibr tipi seyir füzesi düşürdüğünü bildirdi.

“BİZ ONU DURDURANA KADAR RUSYA DURMAYACAKTIR”

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, işgalci Kremlin rejiminin Ukrayna’ya karşı düzenlediği füze saldırısını değerlendirdi. Rusya’nın saldırıda farklı tip füzeler ve karmaşık uçuş yörüngeleri kullandığını belirten Umerov, “Bu, masum insanları öldüren ve yaralayan, elektrik hatlarına ve gaz boru hatlarına zarar veren, suyun kesilmesine neden olan çok tehlikeli bir saldırıydı. Terörist devlet kasıtlı olarak kritik altyapı tesisleri ve yerleşim bölgelerini hedef almakta ve Rusya'nın biz onu durdurana kadar saldırganlığını durdurmayacağını kanıtlıyor.” ifadelerini kullandı.

This morning russia carried out another massive air assault against Ukraine. The enemy combined multiple types of missiles and used complex flight trajectories. This was a very dangerous attack that killed and injured innocent people, damaged power lines and gas pipeline,…

— Rustem Umerov (@rustem_umerov) January 2, 2024