Umerov: Düşman topraklarındaki hedefleri vurmak Ukrayna şehirlerinin korunmasına yardımcı olacaktır

Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov, Batı üretimi uzun menzilli silahların düşmana karşı kullanımı konusunda getirilen kısıtlamaların kaldırılmasını sağlamak için yürütülen çabaları yoğunlaştırma çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2024 13:00
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov, işgalci Rusya’nın topraklarındaki askeri hedefleri vurmanın Ukrayna’daki yerleşim yerlerini korumaya yardımcı olacağını ifade etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yabancı diplomatik kurumlarının başkanlarını bir araya getirdiği geleneksel yıllık toplantı bu sene 19-20 Ağustos 2024 tarihlerinde Dnipro kentinde düzenlendi. Bu yıl "Askeri Diplomasi: Direnç, Silahlar, Zafer" sloganıyla düzenlenen toplantıya 100’den fazla büyükelçi katıldı.

Güvenlik durumu ile savunma sektörünün ihtiyaçlarının ele alındığı panelde konuşan Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov, diplomatlara Ukrayna'nın savunma kapasitesini güçlendirmek için yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti ve müttefiklerle iş birliğinin daha da derinleştirilmesinin önemini vurguladı.

Ayrıca bakan, askerî yardım teslimatlarının hızlandırılmasını ve yeni savunma projelerinin başlatılmasını sağlamak amacıyla diplomatik çalışmaları artırma çağrısında bulundu.

ASKERİ YARDIMIN ZAMANINDA TESLİM EDİLMESİ ÖNEMLİDİR

Umerov, hava savunmasının güçlendirilmesinin, radyoelektronik savaş araçlarının geliştirilmesinin ve başta topçu mühimmatı olmak üzere Ukrayna ordusuna gerekli askerî teçhizatın zamanında teslim edilmesininin ortaklarla iş birliğinin temel öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı.

Savunma Bakanı, "Ortaklarımıza sürekli olarak öncelikli ihtiyaçlarımız hakkında bilgi veriyoruz ve üreticilerle çeşitli iş birliklerine açığız. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin hem savunma hem de taarruz operasyonlarında başarısını sağlamak için gerekli ekipmanı zamanında almak bizim için çok önemli.” dedi.

BATI ÜRETİMİ SİLAHLARI KULLANIMI KONUSUNDAKİ KISITLAMALAR KALDIRILMALI

Konuşmasında Umerov, Batı üretimi uzun menzilli silahların düşmana karşı kullanımı konusunda getirilen kısıtlamaların kaldırılması gerektiğinin altını çizerek, "Ortaklarımızla bu konuyu müzakere etmeliyiz; bu yasak kaldırılmalı. Saldırganın topraklarındaki askerî hedefleri vurmak, Ukrayna’nın yerleşim yerlerini korumamıza yardımcı olacaktır." şeklinde konuştu.

Ayrıca Umerov, Savunma Bakanlığının ülkenin savunma kapasitesini güçlendirmek amacıyla tüm müttefikler ve uluslararası üreticilerle iş birliğine açık olduğunu belirtti.