Ukraynalı atlet Yaroslava Maguçıh, dünya şampiyonu oldu

Ukraynalı atlet Yaroslava Maguçıh dün Budapeşte'de düzenlenen 2023 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Maguçıh, 2.01 metrelik yüksek atlayışla dünya şampiyonu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 23:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 23:47
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna, 10 yıl aranın ardından dün Macaristan'ın Budapeşte kentinde düzenlenen 2023 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda başarı elde etti. Ukraynalı atlet Yaroslava Maguçıh, Avustralyalı Eleanor Patterson ile karşı karşıya geldi. Maguçih, 2.01 metrelik ilk yüksek atlamayla dünya şampiyonluğu elde etti. 

Ukraynalı atlet Yaroslava Maguçıh, dünya şampiyonu olduhttps://t.co/EZsuBuu4I0 pic.twitter.com/lsxDiqQ9zC

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) August 28, 2023

"ÜLKEME DÖNDÜĞÜMDE MADALYAYI KOÇUMA GÖSTERMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"

Maguçıh'ın galibiyetinin ardından Ukrayna bayrağı açılan salonda, Ukrayna milli marşı okundu. "Ülkem adına kazandığım bu altın madalya için çok mutluyum" diyen Maguçıh, "Geri dönüp bu madalyayı koçuma göstermek için sabırsızlanıyorum. Yüksek atlamacıların her yükseklikte üç deneme hakkı var ve ben bu akşam Dünya Şampiyonası'nda üçüncü denememi yaptım" ifadelerini kullandı. 

Maguçıh, "Bu altını ülkem ve halen Ukrayna'da barış ve bağımsızlığımız için mücadele eden tüm Ukrayna halkı için kazanmalıyım. Onlar sayesinde uluslararası arenada rekabet etme ve bayrağımızı dalgalandırma konusunda eşsiz bir fırsata sahibiz" vurgusu yaptı. 

Dnipro'lu sporcu Maguçıh, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı saldırı yüzünden ülkesinden ayrılmak zorunda kaldı. Almanya'da yaşayan atlet Maguçıh, antrenmanlarını burada yapıyor.