Ukrayna Zafer Planı'nın hassas noktalarını gizli tutacak!

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Zafer Planı'nın hassas noktalarının kamuoyu ile paylaşılmayacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 15:21
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, 29 Eylül 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın Zafer Planı'nın bazı bölümlerinin kamuoyu ile paylaşılmayacağını açıkladı.  Yermak, bilgilerin Rusya'ya sızmasını önlemek amacıyla planın bazı “hassas” ayrıntılar olmadan kamuoyuna sunulacağını belirtti. Yermak şu ifadeleri kullandı:

Kamuoyuna açıklanan her şey sadece bizim ülkemizde değil, düşman tarafından da duyuluyor. Bu nedenle bu planın bazı ayrıntıları gizli tutuluyor. Ancak bu planın düşman topraklarında uygulandığını görmek önemli.

ZELENSKIY, ZAFER PLANI'NI AMERİKA'DA SUNMUŞTU

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'a, mevcut Başkan Yardımcısı ve başkan adayı Kamala Harris'e ve yeniden başkan adayı olan eski ABD Başkanı Donald Trump'a sunmuştu. Ziyaretin ardından Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sergiy Nikiforov (Serhiy Nikiforov) Vaşington'un Zafer Planı'nı “yapıcı”  olarak değerlendirdiğini belirtmişti.

ZAFER PLANI

Henüz detayları verilmeyen ve Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy tarafından oluşturulan Zafer Planı; "Güvenlik", "Jeopolitik konum", "Askerî destek", "Ekonomik destek" ve "Batı'dan gelen silahlara uygulanan sınırlamasına kaldırılması veya Batı'nın sağladığı silahlarla Rusya'daki askeri hedefleri vurma izni" maddelerini içeriyor.