Ukrayna: Zafer Planı hakkında en kısa sürede geri bildirim bekliyoruz

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Kıyiv'in yakın zamanda ortaklarından Zafer Planı konusunda somut adımlar beklediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 12:11
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, 12 Ekim 2024 tarihinde yaptığı açıklamada Zafer Planı konusunda Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Batılı ülkelerden en kısa sürede geri bildirim beklediklerini vurguladı.

Yermak, “Önemli olan, Ukrayna'nın Zafer Planı’na çok fazla dikkat edilmesidir ve ortaklarımız bu planın mantığını anlıyorlar. Çok spesifik bir cevaba ihtiyacımız var ve spesifik cevaplar zaman alır. Hepimiz biliyoruz ki bu zaman günlerle değil saatlerle ifade ediliyor. Elbette en kısa sürede somut adımlar şeklinde geri dönüş bekliyoruz.”  dedi.

ZELENSKIY’IN AVRUPA TURU

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Rusya'ya karşı "savaşı adil bir şekilde sona erdirmek için doğru koşulları yaratmayı amaçladığını" açıkladığı Zafer Planı'nı tanıtmak üzere Avrupa başkentlerini kapsayan ziyaretler gerçekleştirmişti. Avrupa turu kapsamında ilk olarak Londra, daha sonra Paris'te temaslarda bulunan ve Roma'ya gelen Zelenskıy, Birleşik Krallık ve Fransa liderleri sonrasında İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ile görüşmüştü.

ZAFER PLANI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın henüz basına açıklamadığı ancak 5 maddeden oluştuğunu belirttiği Zafer Planı; "Güvenlik", "Jeopolitik konum", "Askerî destek""Ekonomik destek" ve "Batı'dan gelen silahlara uygulanan sınırlamasına kaldırılması veya Batı'nın sağladığı silahlarla Rusya'daki askeri hedefleri vurma izni" maddelerini içeriyor.