Ukrayna'ya yönelik saldırıların başlangıcından bu yana 700 bine yakın Müslüman işgal altında!

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği, Ukrayna'ya yönelik topyekun işgalin başlangıcından bu yana yaklaşık 700 bin Müslümanın Rusya'nın işgali altında olduğunu ve 300 bin kişinin yerinden edildiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2024 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2024 14:07
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği, Ukrayna'ya yönelik topyekun işgalin başlangıcından bu yana yaklaşık 700 bin Müslümanın Rusya'nın işgali altında olduğunu ve 300 bin kişinin yerinden edildiğini bildirdi. Temsilcilik çok sayıda caminin ve ibadethanenin Rus roketleri ve top mermileriyle yıkıldığını belirtti.

Temsilcilik, Ukrayna'da yaklaşık 2 milyon Müslümanın yaşadığını 300'den fazla cami ve ibadethanenin bulunduğunu, 90 Müslüman okulu ve 7 yüksek eğitim kurumunun yer aldığını bildirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin her dört taburundan birinde Müslümanların görev yaptığını açıkladı. Temsilicilik, "Ukraynalı Müslümanlar bu bayramın siren sesleri ve patlamalar arasında, bazıları için ise hendek ve sığınaklarda kutlayacakları son bayram olması için dua ediyorlar. Adalet mücadelesinde dünyanın onları desteklemesini istiyorlar." ifadelerini kullandı.