Ukrayna, Wagner birliklerinin Belarus'a geldiğini teyit etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı isyan çıkaran ve sonra geri çekilen paralı asker grubu Wagner’in, birliklerini Belarus’a sevk etmeye başladığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2023 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2023 16:34
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Sınır Güvenlik Servisi, Rus ordusunun komuta kademesine karşı isyan başlatan ve 24 saat sonra geri çekilen Rus paralı asker grubu Wagner üyelerinin Belarus’a gelmeye başladığını teyit etti.

Ukrayna Sınır Güvenlik Servisi Temsilcisi Andrey Demçenko bugün yaptığı açıklamada, "Şu an elimizde olan bilgiler, Rusya’dan gelen paralı asker grubu (Wagner) üyelerinin Belarus’ta görülmeye başladığını gösteriyor. Buna karşılık olarak, konuşlanacakları yerleri, sayılarını ve hangi görevleri yerine getireceklerini anlamak için durumu izlemeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

WAGNER KONVOYU BELARUS’TA GÖRÜLDÜ!

Belarus topraklarındaki askeri faaliyetleri izleyen “Belaruskiy Gayun” muhalif grubu, bu sabah Belarus’ta sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ile Lugansk Halk Cumhuriyeti plakalarına sahip büyük konvoy halinde ilerleyen araçların görüldüğünü bildirdi. Araç konvoyunda en az 60 aracın yer aldığı aktarıldı.

SAVAŞ SUÇLUSU WAGNER İÇİN KAMP KURULDU

Daha önce Belarus’ta Wagner birlikleri için kamp inşa edildiği ileri sürülmüştü. Rusya'daki gelişmeleri takip eden Verstka medya servisi, ilk etapta inşa edilecek olan 8 bin kişilik Wagner kampına ait bilgileri paylaşmıştı. Kampın, Ukrayna'ya 200 kilometre mesafede Belarus'un Mogilev bölgesinde bulunduğu, 24 bin metrekarelik alana inşa edileceği bildirildi.