Ukrayna ve Rusya ordusu arasındaki sıcak çatışma bölgesi Bahmut'ta son durum

Son bir gün içinde Bahmut bölgesinde toplamda 39 askeri çatışma meydana geldi. Ukrayna ordusu, 239 Rus işgalciyi etkisiz hale getirdi ve çatışmalarda 293 Rus askeri yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2023 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2023 22:09
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rus ordusu, Bahmut'u ele geçirmek için Ukrayna ordusunun bulunduğu pozisyonlara saldırılara devam ediyor.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Doğu Grubu Sözcüsü Sergiy Çerevatıy, bugün ön cephe olan Bahmut'taki çatışmalara ilişkin açıklama yaptı. Ukrayna ordu yetkilisi, Bahmut'un Ukrayna ordusuna yönelik Rus saldırılarının merkezi olmaya devam ettiğini kaydetti. Öte yandan, işgalci Rus güçlerinin Ukrayna'nın savunma hatlarına ait direnci kırmaya çalıştığını vurguladı. Bahmut cephe hattında son bir günde 39 askeri çatışma yaşandığını rapor eden Sözcü, 239 Rus askerinin etkisiz hale getirildiğini ve çatışmalarda 293 Rus askerinin yaralandığını açıkladı.

Öte yandan, Bahmut'ta işgalci Rusya'nın 161 kez bombardıman yaptığı öğrenildi. 

RUSYA, BAHMUT'U ELE GEÇİREBİLMEK İÇİN 30 BİN ASKER KAYBI YAŞADI

Rusya'nın Ukrayna'daki işgal girişimi ve saldırıları devam ederken, Ukrayna'nın Donetsk bölgesine bağlı Bahmut'ta aylardır yoğun çatışmalar yaşanıyor. Savaşın gidişatı ve stratejik anlamda ciddi bir önemi olmasa da Kremlin, şehri ele geçirmek için aylardır çaba harcıyor. Uluslararası bağımsız araştırmacılara göre, şu ana kadar Bahmut’ta 20-30 bin arasında Rus askerinin hayatını kaybettiği veya yaralandığını ifade ediyor.