Ukrayna: Ülkenin güneyinde Rusya'ya ait 30 SİHA düşürüldü

Terör ülkesi Rusya, Ukrayna'ya yönelik hava saldırılarını sürdürüyor. İşgalci Rus ordusu, gece saatlerinde Ukrayna'ya karşı 30 SİHA kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 10:43
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, gece saatlerinde Ukrayna’ya Şahid tipi kamikaze SİHA’larla saldırı düzenledi. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri (Pivden) Operasyonel Komutanlığından yapılan açıklamada, Rus işgal güçlerinin ülkenin güneyinde buluna Dnipropetrovsk ve Mıkolayiv'i hedef aldığı belirtildi. 

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden bu sabah yapılan açıklamada; 2 Ekim’i 3 Ekim’e bağlayan gece, Rus işgal güçlerinin Ukrayna’ya karşı düzenlediği hava saldırısında 30 SİHA kullandığı ve ayrıca cepheye yakın bölgeleri S-300 füze sistemiyle bombaladığı bildirildi. 

30 SİHA VE BİR FÜZE DÜŞÜRÜLDÜ

İşgalcilerin SİHA’ları ve füzesinin, işgal altındaki Kırım’dan ateşlendiği aktarıldı. Düşman hedeflerin Mıkolayiv ve Dnipropetrovsk bölgelerinde düşürüldüğü kaydedilen açıklamada, “Ukrayna birlikleri toplamda 30 hava hedefi düşürdü. Bunlar; 29 Şahed tipi SİHA ve bir İskender-K füzesi” denildi.

DNİPROPETROVSK BÖLGESİNDE SİHA’LAR BİR İŞLETMEYE İSABET ETTİ

Dnipropetrovsk Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Sergiy Lısak, bölgede toplamda 13 SİHA ve bir füzenin düşürüldüğünü belirterek, SİHA’nın Pavlograd kentindeki bir özel işletmeye isabet ettiğini aktardı.

MIKOLAYİV BÖLGESİNDE 16 SİHA DÜŞÜRÜLDÜ

Mıkolayiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Vitaliy Kim, Ukrayna savunma kuvvetlerinin bölgede 16 SİHA düşürdüğünü bildirdi.