Ukrayna-Türkiye ortak yapımı korvet test için denize indirildi!

Ukrayna ile Türkiye'nin Ukrayna Deniz Kuvvetleri için ortak inşa ettiği Getman İvan Mazepa (Hetman İvan Mazepa) savaş gemisi, Türk denizlerinde testten geçiyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 14:42
https://www.qha.com.tr/

Türkiye merkezli Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) ana yükleniciliğinde yürütülen ve toplam 4 korvetin teslimatını kapsayan Ukrayna MİLGEM Projesi altında inşa edilen ilk korvet Getman İvan Mazepa (F-211), açık deniz testlerinden geçiyor.

Ukrayna Donanması, Türkiye'de inşa edilmekte olan Getman İvan Mazepa korvetinin denizde devam eden testlerini gösteren bir video paylaştı. Görüntülerde korvet sınıfı çok amaçlı geminin kıyıdan ayrıldığı ve denize açıldığı görülüyor.

Ukrayna-Türkiye ortak yapımı korvet test için denize indirildi! ???? Türkiye merkezli Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) ana yükleniciliğinde yürütülen proje kapsamında üretilen Getman İvan Mazepa korveti, Türk sularında deniz testinden geçiyor pic.twitter.com/uvT4OSWFY3

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) July 6, 2024

Ukrayna Donanması, Getman İvan Mazepa savaş gemisinin deniz testlerine ilişkin olarak, gemi mürettebatı ve gemi inşa şirketinin, yüklenicilerle birlikte korvetin tüm sistemlerinin çalışmasının kontrol edildiğini açıkladı.

KORVETİN BU YIL TESLİM EDİLMESİ BEKLENİYOR

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Oleksiy Neyijpapa (Aleksey Neijpapa) daha önce, yapımı Türkiye'de gerçekleşen Getman İvan Mazepa korvetinin 2024 yılında Ukrayna donanmasına katılacağını belirtmişti.