Ukrayna, takviye 500 bin asker daha mı alacak?

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün akşam düzenlediği basın toplantısında ordunun 450 bin ile 500 bin arasında kişiyi daha seferber etmek istediğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2023 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2023 11:54
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 19 Aralık 2023 tarihinde ülkedeki gelişmeleri, Rus saldırıları ve cephedeki mevcut durumu değerlendimek üzere yıl sonu basın toplantısı yaptı. Kıyiv saati ile 18.00'de başlayan toplantıda Cumhurbaşkanı Zelenskıy, basını müttefik ülkelerin sağladığı ekonomik ve askerî yardım paketleri ve Ukrayna ordusundaki personel sayısına da dikkat çekti. 

UKRAYNA, SEFERBERLİK Mİ BAŞLATACAK?

ABD ve Avrupa Birliğinin (AB) Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya yönelik desteğini azaltmasının ardından Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ordunun 450 bin ile 500 bin arasında askeri seferber etmek istediğini açıkladı. Bu bağlamda Zelenskıy, seferbeliğin hassas ve maliyetli olduğunu da vurguladı.

Talebi desteklemeden önce, ordunun bu birlikleri nasıl kullanmak istediği hakkında daha fazla detay öğrenmesi gerektiğini belirten Zelenskıy, cephede halihazırda 500 bin asker olduğunu ima etti. Zelenskıy, “Bu talebi desteklemek için daha fazla argümana ihtiyacım olduğunu söyledim. Çünkü her şeyden önce bu bir insan meselesi, ikinci olarak bu bir adalet meselesi, bu bir savunma kabiliyeti meselesi ve bu bir finans meselesi” ifadelerini kullandı.

Joe Biden yönetiminin Ukrayna'ya hibe edeceği 60 milyar dolarlık askeri yardım paketi ABD Kongresinin onayını beklerken; AB'nin 50 milyar euroluk destek paketi ise Macaristan'ın bloke etmesiyle askıya alındı.