Ukrayna: Taarruzun başından bu yana güneyde 130 kilometrekare alan kurtarıldı

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun son bir haftada hem savunma hem de başarılı taarruz eylemleri gerçekleştirerek güneyde kurtardığı alanın toplam 130 kilometrekare olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2023 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2023 13:49
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Ganna Malyar, Rusya'nın işgalci saldırılarına karşı başarılı taarruz eylemleri gösteren Ukrayna'nın son bir haftadır ülkenin güneyde kurtardığı alanın toplam 130 kilometrekare olduğunu açıkladı. Malyar, "Son bir haftada operasyonel durumun iyileşmesi ve cephe hattının düzleştirilmesi sonucu kurtarılan bölgelerin alanı 17 kilometrekare arttı. Taarruzun başlamasından bu yana güneyde kurtarılan alan toplam 130 kilometrekare oldu" bilgisini aktardı.

"250’YE YAKIN ÇATIŞMA MEYDANA GELDİ, İŞGALCİLER BAŞARAMADI"

Malyar, Ukrayna ordusunun son bir haftada hem savunma hem de taarruz operasyonları gerçekleştirdiğini ve taktik başarı sağladığını vurguladı. Ayrıca işgalci Rusların Ukrayna'nın Liman, Bahmut, Avdiyivka ve Marinka yönlerinde saldırılar düzenlediğini belirterek, "Oralarda şu an da şiddetli çatışmalar sürüyor. Geçen hafta bu yönlerde 250’ye yakın çatışma meydana geldi. Düşman, birliklerimizi mevzilerinden sürmeye çalıştı ancak başaramadı" ifadelerini kullandı.

"BİRLİKLERİMİZ ELE GEÇİRDİKLERİ MEVZİLERİ GÜÇLENDİRİYOR"

Malyar ayrıca, Ukrayna ordusunun hafta sonunda Orihovo-Vasilivka, Bahmut, Bogdanivka, Yagidne, Klişivka ve Kurdyumkova yakınlarında taarruza geçtiğini belirterek, "Her bir yönde 1 ila 2 kilometre arasında ilerleme kaydedildi. Şu anda birliklerimiz ele geçirdikleri mevzileri güçlendiriyor ve düşmanı yok etmeye devam ediyor" dedi.