Ukrayna Savunması Temas Grubu toplantısı tamamlandı

Ukrayna Savunma Bakanlığı Basın ve Enformasyon Dairesi Başkanı Teğmen Illarion Pavlyuk, 23 Ocak'ta Rammstein formatında düzenlenen Ukrayna Savunması Temas Grubunun 18. toplantısının ardından verdiği brifingde, ortak ülkelerden Ukrayna'ya askerî desteğin devam edeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 11:48
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakanlığı Basın ve Enformasyon Dairesi Başkanı Teğmen Illarion Pavlyuk, 23 Ocak 2023 tarihinde Rammstein formatında düzenlenen Ukrayna Savunması Temas Grubunun 18. toplantısının ardından verdiği brifingde, düzinelerce ortak ülkeden Ukrayna'ya askerî desteğin devam edeceğini söyledi.

"UKRAYNA'YA DAHA FAZLA SİLAH SAĞLAMA KONUSUNU TAMAMEN ANLIYORLAR"

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov başkanlığında gerçekleşen toplantıda Teğmen Illarion Pavlyuk, "Ortaklardan yeterince önemli açıklamalar duyduk, Ukrayna'nın güçlü desteğinin devam edeceğine dair yeterince önemli taahhütler duyduk" dedi.

Ukrayna'nın işgalci Rus ordusuna karşı hem ön hem de arka cephede etkili darbeler indirmek ve lojistik merkezlerini yok etmek için son derece gerekli silahları ortaklarından alacağı bildirildi. 

Uzun menzilli silahlara ilişkin konuşan Teğmen Pavlyuk, "Ortaklar bu silahlara ihtiyacımız olduğunu ve bu tür saldırılar için Ukrayna'ya daha fazla silah sağlama konusunda çalışma zorunluluğumuzun bulunduğunu tamamen anlıyorlar" açıklamasını yaptı.

UKRAYNA'YA UZUN MENZİLLİ SİLAHLAR TEMİN EDİLECEK

Ukrayna Savunma Bakanlığı Uluslararası Savunma İşbirliği Dairesi Başkanı Albay Hennadi Kovalenko ise, mevcut toplantının Ukrayna'nın müttefiklere, özellikle de ortaklara, şu anki durumla ilgili bir dizi önemli mesajı iletme amaçlı olduğunu vurguladı. Toplantıya 50'den fazla ülkeden temsilcinin katıldığını kaydeden Albay Kovalenko, "Yani, sadece müttefiklerimizi dinlemekle kalmadık, aynı zamanda saldırıları nasıl yeneceğimize ve kazanacağımıza dair mesajımızı da kanıtladık" açıklamasını yaptı.

Toplantıda Ukrayna'nın havacılık, topçu ve deniz güvenliği koalisyonları çerçevesindeki potansiyelinin güçlendirilmesi de görüşüldü. Özellikle havacılık koalisyonu çerçevesinde müttefikler, F-16 uçağı sağlama taahhüdünün yanı sıra ilave helikopter sağlanması konusunu ele aldı.