Ukrayna Savunma Bakanı, zafer için Temmuz 2024'ü işaret etti

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, ülkenin Temmuz 2024'te Rus saldırılarına karşı zafer elde edeceğini ve ardından NATO'ya katılabileceğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2023 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2023 15:09
https://www.qha.com.tr/

Rus saldırıları altındaki Ukrayna yakın zamanda başlattığı karşı taarruzu güçlü bir şekilde sürdürüyor. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, CNN International haber servisine verdiği demeçte, Temmuz 2024'e kadar Ukrayna'nın Rus saldırılarına karşı savaşı kazanacağını ve bunun sonucunda NATO'ya gireceğini dile getirdi.

REZNİKOV, ZAFER İÇİN TEMMUZ 2024'Ü İŞARET ETTİ

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, "Kim bilir, belki de Ukrayna için çok önemli bir gün olacak. Bu sadece benim tahminim" dedi. Reznikov, ancak Ukrayna'nın savaş esnasında NATO'ya üyeliği için gereken adımların şu an için mümkün olmadığını vurguladı. Savaşın 2024 yazında bitip bitmeyeceği sorusuna ise Bakan, "Evet. Bu savaşı kazanacağız" yanıtını verdi. 

UKRAYNA, RUS SALDIRILARINA KARŞI TAARRUZ BAŞLATTI

Ukrayna, 24 Şubat 2022'den bu yana sivil ve kritik altyapı tesisi hedefli Rus saldırılarına maruz kalıyor. Sivil yerleşim yerlerini ve son dönemde Ukrayna tahıllarının beklediği limanları hedef alan Rusya'nın işgal altına aldığı topraklar, Ukraynalı askerler tarafından kurtarılıyor. 

Ukrayna, Haziran 2023'te başlattığı taarruzun etkisini hızlı bir şekilde güney bölgesinde gösterdi. Sıcak çatışmanın yaşandığı güneyde ve doğuda, Rus işgalindeki topraklarını bir bir işgalden kurtaran Ukrayna zafere hazırlanıyor.