Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, Ukrayna ordusuna yardım eden gönüllülerle bir araya geldi

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna ordusuna ve yaralı Ukraynalı askerlere yardım eden gönüllülerle buluştu. Görüşmede İHA üretimi, askerlerin rehabilitasyonu, gazilerin topluma entegrasyonu gibi birçok önemli konu ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2023 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2023 14:36
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, bugün Kıyiv’de Ukrayna ordusuna ve yaralı Ukraynalı askerlere yardım eden gönüllü kamu kuruluşu ve vakfın temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmede, Ukrayna ordusunun acil ihtiyaçları ele alındı.

Toplantıya; Savunma Bakan Yardımcısı Nataliya Kalmıkova ve Savunma Bakanlığı İnsani Destek Dairesi Başkan Vekili Nazim Agayev de katıldı.

"TOPLANTI VE YAPICI DİYALOG İÇİN MESLEKTAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada gönüllülerle bir araya geldiğini bildirdi. Umerov görüşmeye dair şu açıklamada bulundu:

"İHA üretimi ve İHA'lar için mühimmatın birleştirilmesi, askeri personelin rehabilitasyonu ve tedavisi, para transferi sisteminin basitleştirilmesi, kayıp kişilerin kayıt altına alınmasının hukuki durumu, gazilerin topluma entegrasyonu, travma sonrası sendromlar, şikayetlere zamanında geri bildirim ve daha birçok konu gönüllülerle yapılan toplantıda ele alındı.

Toplantı ve yapıcı diyalog için meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Vatana, askerlerimize ve ihtiyaç sahiplerine sağladıkları yardım için her gönüllüye sonsuz minnettarız. Teması sürdürme konusunda anlaştık. Ukrayna'nın zaferi için birlikte çalışıyoruz.”