Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, İtalyan mevkidaşı Crosetto ile görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, G7 Savunma Bakanları toplantısı kapsamında İtalyan mevkidaşı Guido Crosetto ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 16:50
https://www.qha.com.tr/

G7 Savunma Bakanları toplantısı ilk kez İtalya’nın Napoli şehrinde 19 Ekim 2024 tarihinde yapıldı. Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, savunma bakanları düzeyindeki toplantı kapsamında mevkidaşlarıyla görüştü.

Umerov, İtalyan mevkidaşı Guido Crosetto ile bir araya geldi. Umerov, Ukrayna'yı bu tarihi etkinliğe katılmaya davet ettiği için Crosetto’ya teşekkür etti. Crosetto, Ukrayna'ya özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde İtalya'nın desteklerinin süreceğini yineledi.

Taraflar ayrıca Ukrayna'da adil bir barışın sağlanması için temasların sürdürülmesi konusunda mutabakata vardı.

UKRAYNA, İTALYA İLE İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRİYOR

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, 11 Ekim 2024 tarihinde İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto ile Ukrayna savunma sanayisine yönelik yatırımların artırılmasını görüşmüştü. Umerov, “İtalya tarafından sağlanan SAMP-T hava savunma sistemleri, Ukrayna şehirlerini Rus füze ve drone saldırılarına karşı güvenilir bir şekilde koruyor. Bu, güvenliği sağlamamıza ve ekonominin gelişimini sürdürmemize olanak tanır. Ayrıca İtalya'nın Ukrayna'nın savunma sanayisine yönelik yatırımlarını artırma olasılığını da görüştük. Ukrayna önemli bir endüstriyel potansiyele sahip olduğundan, kilit alanlardan biri Ukrayna-İtalya savunma işletmelerinin kurulmasıdır.” demişti.