Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, İngiliz mevkidaşı ile bir araya geldi

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e ziyaret gerçekleştirerek; Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile görüşmeler yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 12:54
https://www.qha.com.tr/

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e ziyaret gerçekleştirdi. İlk önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy tarafından kabul edilen Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps, daha sonra Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile bir araya geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün Kıyiv’e resmi ziyarette bulunan Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps’ı Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nde kabul etti. Birleşik Krallık’ın Ukrayna’ya sağladığı askeri yardımın ele alındığı görüşmeye, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov da katıldı. 

RÜSTEM UMEROV, BAKAN SHAPPS İLE GÖRÜŞTÜ

Daha sonra Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, İngliz mevkidaşı ile baş başa görüşme yaptı.

Sosyal medya üzerinden görüşmeye dair açıklama yapan Umerov, “İngiliz dostlarımıza Ukrayna’ya verdikleri kararlı destek için teşekkür ettim. Cephedeki güncel durum ve acil ihtiyaçlarımız hakkında bilgi verdim. Odak noktamız hava savunma, topçular, SİHA’larla mücadele etme araçları. Kış yaklaşıyor, ama biz hazırız.” ifadelerini kullandı.