Ukrayna Savunma Bakanı Umerov'dan önemli İHA görüşmesi

Ukrayna ve Letonya savunma bakanları Uluslararası İHA Koalisyonu'nu güçlendirme konusunu ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 12:32
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov, Letonyalı mevkidaşı Andris Spruds ile iki ülke arasındaki ortaklığı ve Uluslararası İHA Koalisyonu'nu güçlendirme yollarını görüştü.

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de 23 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşen görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Rustem Umerov, "Kıyiv'de Letonya Savunma Bakanı Andris Spruds ile bir araya gelmekten onur duydum." dedi.

LETONYA HER YIL GSYİH'SİNİN YÜZDE 0,25'İ ORANINDA YARDIM YAPACAK

İki bakanın başkanlığındaki heyetler arasında gerçekleşen görüşmede, cephedeki son gelişmeler ve tahkimat inşa süreci hakkındaki son durum hakkında bilgilendirme yapıldığını kaydeden Rustem Umerov, "Letonya bu yıl Ukrayna'ya yaklaşık 112 milyon avro değerinde askerî destek sağlayacak ve her yıl GSYH'sinin yüzde 0,25'i düzeyinde savunma yardımı sağlamaya devam edecek. Bunun için minnettarız!" açıklamasında bulundu.

"Güçlü ortaklığımızı daha da güçlendirmenin yollarını görüştük." diyen Umerov, görüşmede özellikle Letonya'nın öncü rol üstlendiği Uluslararası İHA Koalisyonu'nun güçlendirilmesi konusuna odaklanıldığını kaydetti.

Bakan Umerov, görüşmeye ilişkin açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

Letonya, geniş çaplı Rus saldırganlığını püskürtmek üzere Ukrayna'ya birkaç bin insansız hava aracı transfer edecek. Halihazırda neredeyse yirmi ülkeyi bir araya getiren koalisyonu güçlendirmek için atılacak adımları görüştük. Letonya halkına ve hükûmetine Ukrayna'ya verdikleri kararlı destek için minnettarım.

LETONYA, UKRAYNA'YA EN BÜYÜK İHA SEVKİYATINI YAPACAK

Letonya Savunma Bakanı Andris Spruds 22 Ağustos 2024 tarihinde yaptığı açıklamada ülkesinin Ukrayna’ya bin 400 adet İHA tedarik edeceğini duyurmuştu.

Spruds konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamasında, "Letonyalı üreticilerin en büyük paketi olan bin 400 dron,e Ukrayna'ya gönderilmeye hazır. Böylece, Savunma Bakanlığının Ukrayna'ya 2 bin 700'den fazla İHA tedariki için Letonya sanayisinden satın alımı sonuçlandı. Letonya şirketleriyle birlikte Ukrayna'nın zaferine kadar desteğimizi sürdüreceğiz." ifadelerine yer vermişti.