Ukrayna Savunma Bakanı Umerov'dan mühimmat talebi

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir araya geldiği görüşmede, ortakların Ukrayna’ya mühimmat tedarikinde önemli bir artış yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 12:50
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Kıyiv’de Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir araya geldi. Görüşmede mühimmat tedariği, iş birliği ve Ukrayna’da savunma üretimine yönelik yatırımlar ele alındı.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, yaptığı açıklamada, dün Kıyiv’deki Savunma Bakanlığı Ofisinde AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi. AB Dış Politika Yüksek Temsilcisine Ukrayna’ya sağlanan kararlı destek için teşekkür ettiğini belirten Umerov, “Görüşme sırasında Rusya'nın saldırganlığını püskürtmek için ortaklarımızın mühimmat tedarikinde önemli bir artış yapılması gerektiğini vurguladım. Avrupalı savunma şirketlerine, özellikle ortak girişimler oluşturma ve Ukrayna topraklarında üretime yatırım yapma konusunda işbirliği teklif ettim.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca açıklamada, Umerov’un Borrell’e başta satın alma alanı olmak üzere Ukrayna Savunma Bakanlığında yapılan reformlara dair bilgi verdiği aktarıldı.

???????????????? Had a fruitful meeting with the High Representative of the EU for Foreign Affairs and Security Policy, @JosepBorrellF, who is visiting Ukraine. Thanked Mr. Borrell for his personal involvement and steadfast support that the European Union provides to Ukraine. During the… pic.twitter.com/dUgErYm4KM

— Rustem Umerov (@rustem_umerov) February 7, 2024