Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland ile görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Kıyiv’de ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülkenin stratejik ortaklığını güçlendirme yolları ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 16:09
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ile bir araya geldi. Taraflar, iki ülkenin stratejik ortaklığını güçlendirme adımlarını görüştü.

İKİLİ STRATEJİK ORTAKLIĞI GÜÇLENDİRME YOLLARI ELE ALINDI

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, 31 Ocak 2024'te Ukrayna'nın başkenti Kıyiv’e çalışma ziyareti yaptı. Ziyaret sırasında bir dizi üst düzey Ukrayna yetkilisi ile bir araya gelen Nuland, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile de bir görüşme gerçekleştirdi. 

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, dün yayımladığı yazılı açıklamada; Kıyiv’deki Savunma Bakanlığı Ofisinde ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ile görüştüğünü aktardı. ABD’ye sağlanan destek için teşekkür ettiğini belirten Umerov, görüşmede ikili işbirliğinin sürdürülmesi ve stratejik ortaklığı güçlendirmenin yolları müzakere edildi.

Öte yandan ABD Kıyiv Büyükelçisi Bridget Brink görüşmeye dair şu açıklamada bulundu:

"Bugün, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ve ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ile sınırlarını ve halkını Rus saldırganlığına karşı koruyan Ukrayna'nın mücadelesine ilişkin önemli bir görüşme gerçekleştirildi.”