Ukrayna savaş sistemi “DELTA” NATO anti- İHA tatbikatlarında tanıtıldı!

Ukrayna savaş sistemi DELTA, Hollanda'daki NATO anti- insansız hava aracı (İHA) tatbikatlarında yer aldı ve başarıyla tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 17:43
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna savaş sistemi DELTA'nın Hollanda'daki NATO anti-İHA tatbikatlarını başarıyla tamamladığını bildirdi.

Umerov, 22 ülkeden 450 katılımcı, 60'tan fazla İHA savaş sistemi ve teknolojisi olduğunu belirttiği açıklamasında “DELTA'mız takdire şayan bir performans sergiledi. Bu tatbikatlarda sadece teknolojileri test etmekle kalmadık, aynı zamanda taktikleri de geliştirdik ve en önemlisi ortaklarımıza DELTA'nın arkasındaki savaş deneyimini gösterdik. Savunma Bakanlığı İnovasyon Merkezi uzmanları sayesinde DELTA platformunda dost ve düşman İHA'ların kesin konumlarını göstererek güvenli veri alışverişini sağladık.”  ifadelerini kullandı.

Bunun sadece bir test olmadığını söyleyen Umerov, Ukrayna’nın savunmasına ve NATO ortaklarıyla iş birliğini güçlendirmek için bir katkı oduğunu da sözlerine ekledi.  

Ayrıca Umerov,  “İttifak temsilcilerinin halihazırda ekibimizle çalışmaya devam etmeyi ve onları gelecekteki eğitimlere davet etmeyi planladıklarını bildirmekten memnuniyet duyuyorum.” dedi.

ANTİ-İHA SİSTEMLERİ NEDİR?

Anti-İHA Sistemler, genellikle potansiyel saldırıları önlemek ve İHA’ları tespit ederek etkisiz hale getirmek için kullanılan sistemlere verilen genel isimdir.