Ukrayna Rusya'ya ait 46 SİHA düşürdü

İşgalci Rusya, gece saatlerinde Ukrayna'nın farklı bölgelerine füze ve Şâhid tipi silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 12:00
https://www.qha.com.tr/

İşgalci devlet Rusya, 15 Eylül’ü 16 Eylül’e bağlayan gece Ukrayna’yı füze ve Şâhid tipi silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile hedef aldı. Ukrayna, Rusya’ya ait 46 adet SİHA’yı düşürmeyi başardı.

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden bu sabah yapılan açıklamada, işgalci Rus ordusunun işgal altındaki Herson bölgesinden ateşlediği 3 adet Kh-59/69 güdümlü hava füzeleri ve Rusya’nın Kursk ile Yeysk bölgelerinden fırlattığı 52 adet SİHA ile ülkenin farklı bölgelerini hedef aldığı aktarıldı.

Ukrayna hava savunma birliklerinin işgalcilere ait 46 adet SİHA düşürdüğü aktarılırken, ayrıca elektronik savaş araçları ile alınan tedbirler sonucu düşman füzelerinin istediği hedeflere ulaşamadığı belirtildi.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ukrayna’nın Kirovograd bölgesindeki Kropivnıtskıy kentinde düzenlenen SİHA saldırısı sonucu bir kişi yaşamını yitirdi.

Yetkililerden gelen açıklamada, SİHA saldırısı sonucu kentte bir dizi müstakil evin tahrip edildiği kaydedilirken, bir kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin yaralandığı aktarıldı.

SUMI'DE ENERJİ TESİSLERİ HEDEF ALINDI

Sumı Bölgesi Askeri İdaresi basın servisinden bu sabah yapılan açıklamada, Rus işgal güçlerinin SİHA’larla Sumı kentteki bir dizi enerji altyapı tesisini vurduğu aktarıldı. Düşman saldırıları sonucunda bölgenin enerji sisteminin gergin rejimde çalıştığını belirten yetkililer, kullanıcılara elektrik tüketimini azaltma çağrısında bulundu.

Ayrıca açıklamada Ukrayna birliklerinin Sumı bölgesinde 16 adet SİHA düşürdüğü kaydedildi.