Ukrayna, Rusya'nın cezalandırılması için özel mahkeme kurulmasına ilişkin toplantının tarihini açıkladı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Rusya'nın cezalandırılması için özel mahkeme kurulmasına ilişkin ikinci toplantının tarihini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2023 01:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2023 01:42
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Rusya'nın cezalandırılması için özel mahkeme kurulmasına ilişkin ikinci toplantının 21-22 Mart'ta Fransa'da yapılacağını duyurdu.

Ukrayna'nın Lviv şehrinde Hollanda ve Estonya dışişleri bakanlarıyla yaptığı görüşmenin sonuçlarına dair açıklamalarda bulunan bakan Kuleba, görüşmede "Rusya'yı Ukrayna'ya saldırmak suçundan cezalandırmak için özel mahkeme kurulması" konusunu ele aldıklarını kaydetti. Öte yandan Kuleba, "Bu geçen yıl başladı. Böyle bir mahkemenin oluşturulması yönünde yavaş yavaş ilerliyoruz ve bu süreçte Hollanda ve Estonya'nın rolü önemlidir" diye konuştu.

RUSYA'NIN CEZALANDIRILMASI

Özel mahkemenin parametreleri üzerinde çalışan koalisyonun ilk toplantısının 29 Ocak'ta yapıldığını hatırlatan Kuleba, "İlk toplantıya 21 ülke katılmıştı. Şimdi 29 oldu. Bu ülkelerden biri Latin Amerika ülkesi, yani ilerleme açık." dedi.

FRANSA'DA YAPILACAK

Kuleba, özel mahkemenin kurulmasına ilişkin ikinci toplantının 21-22 Mart'ta Fransa'nın Strazburg şehrinde yapılması konusunda mutabık kalındığını söyledi.