Ukrayna pilotlarına F-16 eğitimi için koalisyon kuruldu

Ukrayna, pilotlarına F-16 savaş uçağı eğitimi verilmesi için 11 ortak ülkeden oluşan bir koalisyon kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2023 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2023 11:04
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna, işgalci Rusya’nın saldırılarına karşı koymak için havada kabiliyetlerini geliştirmeye çalışıyor. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, ülkesinin F-16 savaş uçakları için pilot yetiştirmek üzere 11 ortak ülkeden oluşan bir koalisyon kurduğunu bildirdi.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, dün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ukraynalı pilotlara F-16 savaş uçağı eğitimi verilmesi için bir koalisyonun kurulduğunu duyurdu. Reznikov, "11 ortak ülke ve Ukrayna, şartları özetleyen bir Mutabakat Zaptı imzaladı. Bu süreçteki üstün liderliklerinden dolayı Danimarka ve Hollanda'ya özellikle minnettarım" ifadelerini kullandı.

11 ÜLKE UKRAYNALI PİLOTLARA F-16 EĞİTİMİ VERECEK

Koalisyona katılan ülkeler arasında, Danimarka, Hollanda, Belçika, Kanada, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Birleşik Krallık ve İsveç yer aldı.

Ülkelerin imzaladığı mutabakat zaptına göre Ukrayna Hava Kuvvetlerine bağlı pilotlar, teknisyenler ve destek personeli eğitim programına tabi tutulacak. Ayrıca anlaşmada programa diğer savaş uçaklarının da dahil olmasına izin verildi.