Ukrayna Parlamentosu, toprak tavizlerini yasakladı

Ukrayna Parlamentosu (Verhovna Rada), savaşın sona ermesi adına her türlü toprak tavizlerini yasaklayan bir kararı kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2023 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2023 10:35
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Parlamentosunda 23 Ağustos’ta "Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Şehrinin İşgalden Kurtarılması, Yeniden Entegrasyonu ve Kalkınması Alanında Ukrayna Devlet Politikasının Önceliklerine Dair Ukrayna Parlamentosunun Beyanı" başlıklı karar kabul edildi. İlgili yasa tasarısı; Rusya ile savaşı, herhangi bir toprak tavizi yoluyla bitirmenin kabul edilemezliğini öngörüyor. Ayrıca belgede, tüm düzenli ve düzensiz işgal birliklerinin, Kırım da dahil olmak üzere tüm Ukrayna topraklarından çıkarılması gerektiği vurgulanıyor. 

Bununla birlikte belgede, Ukrayna’nın Kırım'ı işgalden kurtarmak için her düzeyde ve her formatta her türlü çabayı göstermeye devam edeceği belirtiliyor.

BELGEYİ HAZIRLAYANLAR ARASINDA ÖNEMLİ KIRIM TATARI İSİMLER VAR

Belgeyi hazırlayanlar arasında Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk, Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı, Ukrayna Milletvekili Ahtem Çiygöz de yer alıyor.